Web Analytics Made Easy - Statcounter

متخصصان می‌گویند طرح غیرکارشناسی ثبت نام بیماران دیابتی بیش از آنکه برای رفع مشکلات مردم باشد، برای ایجاد یک کسب و کار جدید برای پیمانکاران ارائه شده است، چرا که اطلاعات هویتی و درمانی بیماران دیابتی به تفکیک در بیمه‌های درمانی کشور وجود دارد.

خبرگزاری میزان _ فارس نوشت: با وجود تأمین ارز مورد نیاز برای واردات دارو، بیماران دیابتی باز هم با معضل کمبود انسولین در سال جاری مواجه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه ماجرای کمبود انسولین در بازار در طی چند سال اخیر تبدیل به یک رویه شده است که بسیاری از فعالان صنعت دارو و واردات‌کنندگان علاقه دارند علت اصلی این معضل را کمبود تخصیص ارز برای واردات دارو نشان دهند.

با این وجود برخی از کارشناسان معتقدند که علت اصلی کمبود انسولین در نحوه توزیع این کالا بوده و با ساماندهی مناسب زنجیره تأمین و توزیع دارو این مشکل برطرف شده و نیاز به واردات بی‌رویه و یا ایجاد سامانه‌های جدید برای توزیع انسولین مورد نیاز بیماران نخواهد بود.

* قاچاق معکوس انسولین قلمی

پیش از این مدیرکل دارو سازمان غذا و دارو درباره علل کمبود انسولین در سال گذشته گفته بود که ایران در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال‌های گذشته ۲۰ تا ۲۵ درصد انسولین بیشتری به کشور وارد کرده است، اما به دلیل بروز قاچاق معکوس انسولین قلمی به کشور‌های همسایه، دچار کمبود این کالا می‌شویم.

با وجود اینکه بسیاری از کارشناسان به قاچاق معکوس انسولین و فروش انسولین در بازار آزاد به عنوان دلایل مهم کمبود اشاره می‌کنند، اما «مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها» وزارت بهداشت با تبلیغ راهکار‌های غیرکارشناسی و دادن آدرس غلط به مسئولین، راه‌حل کمبود انسولین را رجیستری (ثبت نام) بیماران انسولین در سامانه‎‌های وزارت بهداشت معرفی کرده است؛ این مرکز از همه بیماران دیابتی درخواست کرده است برای ثبت نام به مراکز منتخب در معاونت درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی مراجعه کنند. این درحالی است که اطلاعات تمام بیماران دیابتی در سامانه‌های الکترونیکی بیمه‌های درمانی موجود بوده و سهمیه انسولین هر بیمار بصورت ماهانه توسط بیمه تعیین می‌شود و از طریق داروخانه در اختیار وی قرار می‌گیرد.

*سردرگمی بیماران دیابتی بین بیمه و دانشگاه علوم پزشکی

یکی از تبعات تصمیم غیرکارشناسی مرکز پیوند در توزیع انسولین به این مسئله برمی‌گردد که مرکز مدیریت پیوند از بیماران خواسته است که بصورت حضوری به مراکز منتخب در معاونت‌های درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی مراجعه کنند. با وجود اینکه در ایام کرونا مراجعه حضوری به شیوع کرونا کمک می‌کند. علاوه بر این، مراکز منتخب در همه شهر‌ها وجود ندارد و بیماران مجبوراند به شهر‌های مجاور مراجعه کنند!

*موازی کاری با بیمه‎‌ها و هدررفت منابع

درحالی که بیمه‌های درمانی دارای سازوکار استحقاق سنجی و هویت سنجی برای بیماران مختلف از جمله دیابتی‌ها هستند، و همچنین دفاتر و مراکز استانی دارند؛ راه اندازی مراکز رجیستری دیابتی‌ها یک موازی کاری برای هدر دادن هزینه و زمان در نظام سلامت کشور است؛ درحالی‌که این هزینه و زمان در وزارت بهداشت می‌تواند صرف امور مهم‌تر مانند مدیریت هوشمند کرونا شود.

*عملکرد جزیره‌ای مرکز مدیریت پیوند

مرکز مدیریت پیوند در حال حاضر با بیمه سلامت کار می‌کند چرا که بیمه سلامت ذیل وزارت بهداشت قرار دارد! در حالی که سایر بیمه‌ها (تامین اجتماعی، نیرو‌های مسلح، صداو سیما، وزارت نفت، شهرداری، بانک‌ها و ...) در طرح مذکور همکاری نداشته و این موضوع باعث شکل گیری یک جزیره اطلاعاتی ناقص می‌شود که جز سردرگمی مدیران وزارت بهداشت و همچنین نارضایتی مردم ثمره‌ای در پی نخواهد داشت؛ چرا که نیمی از مردم تحت پوشش بیمه سلامت نبوده و از دیگر بیمه‌های درمانی استفاده می‌کنند.

*بیزینس پیمانکاران در وزارت بهداشت با تحمیل طرح‌های غیرکارشناسی

در این میان نباید از «انگیزه‌های» اجرای چنین طرح‌های غیرکارشناسی غافل ماند؛ به نظر می‌رسد که رویه ایجاد سامانه‌های موازی برای توزیع دارو به نوعی راه‌اندازی یک بیزینس برای پیمانکاران وزارت بهداشت است که طرح‌های غیر کارشناسی خود را به مدیران وزارت بهداشت تحمیل می‌کنند.

به عنوان مثال شرکت «به‌پرداز جهان» که مجری این طرح است، پیشتر نیز طرح‌های غیرکارشناسی و ناموفقی مانند «شمیم سلامت» را با همکاری شرکت منحله «آوای فناوری سلامت» اجرا کرده است که بدلیل عدم نیازسنجی صحیح، با عدم استقبال پزشکان مردم همراه شد.

 

***

گفتنی است که شرکت مذکور قبلاً نیز سامانه دیگری در مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها با نام سامانه آیداتیس (اطلاعات درمان سوءمصرف مواد) راه اندازی کرده که این سامانه نیز با واسطه‌گری شرکت منحله آوای فناوری سلامت ایجاد شده بود. جالب آنجاست که عدم رعایت پروتکل‌های امنیتی در توسعه این سامانه باعث شد در سال ۱۳۹۶ اطلاعات ۷۰۰هزار معتاد تحت درمان هک شده و به سرقت رود. لازم به ذکر است که شرکت آوای فناوری سلامت بدلیل واسطه‌گری (دلالی) در اعطای مسئولیت توسعه سامانه به پیمانکاران، با دستور وزیر بهداشت (دکتر نمکی) در سال ۹۸ منحل شده است.

به نظر می‌رسد طرح غیرکارشناسی ثبت نام بیماران دیابتی بیش از آنکه برای رفع مشکلات مردم ارائه شده باشد، برای ایجاد یک کسب و کار جدید برای پیمانکاران ارائه شده است، چراکه در حال حاضر اطلاعات هویتی و درمانی بیماران دیابتی به تفکیک در بیمه‌های درمانی کشور (بیمه تامین اجتماعی، بیمه سلامت، بیمه نیرو‌های مسلح و...) موجود بوده و بیمه‌ها بر اساس این اطلاعات بصورت سهمیه‌ای انسولین موردنیاز بیماران را در اختیار آنان قرار می‌دهند.

به اعتقاد برخی از کارشناسان حوزه سیاست‌گذاری سلامت، مشکل کمبود انسولین بدلیل فروش آزاد و قاچاق معکوس رخ می‌دهد و برای رفع این مشکل می‌بایست از یکسو فروش انسولین را صرفاً از طریق سازوکار بیمه‌ای انجام داد (ممنوعیت فروش آزاد) و از سوی دیگر با تکمیل سامانه‌های رصد الکترونیک زنجیره تأمین، از نشتی انسولین از زنجیره رسمی جلوگیری کرد.

بیشتر بخوانید: اولویت‌های دولت آینده در حوزه بهداشت و درمان؛ اول مدیریت کرونا

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: دیابت سلامت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دیابت سلامت مرکز مدیریت پیوند کمبود انسولین بیمه های درمانی بیماران دیابتی وزارت بهداشت قاچاق معکوس بیمه سلامت بیمه ها ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۴۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، هزینه‌های بالای دندان پزشکی در ایران باعث شده است تا بسیاری از مردم از نتوانند از خدمات درمانی در این زمینه استفاده کنند، از سوی دیگر هزینه‌های بالای مواد اولیه دندان پزشکی باعث ایجاد مشکلاتی برای قشر دندان پزشک در کشور شده است، در همین زمینه انتظار می‌رود تا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بتواند با راه حل‌های مناسب چالش‌های پیش رو دندان پزشکی در ایران را حل کند.

هزینه درمان دندان گران است

علی تاجرنیا رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا اظهار کرد: قیمت بالای تعرفه دندانپزشکی موضوع جدیدی و فقط ویژه کشور ما نیست و در برخی کشور‌های دیگر نیز قیمت تعرفه دندانپزشکی ارزان قیمت نیست، برای کشور انگلستان که بحث بیمه قوی است هزینه درمان دندان گران است و علت اصلی هزینه تمام شده مواد دندان پزشکی است.

وی افزود: نزدیک ۶۰ درصد هزینه یک تعرفه خدمات دندانپزشکی هزینه‌های مربوط به بدون دست مزد و مواد اولیه است و این موضوع قیمت‌ها را افزایش می‌دهد. 

رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی ایران ادامه داد: برخی از کشور‌های اروپایی موضوع پیشگیری را در دستور کار بهداشتی کشورشان قرار داده و سعی کردند به همراه آموزش صحیح و اصولی سعی کنند در زمینه بهداشت و حفظ سلامتی دندان مراجعات به دندان پزشکی را کاهش دهند؛ برای مثال مردم کشور سوئد به اندازه ایرانی‌ها دچار پوسیدگی دندان نمی‌شوند؛ از سوی دیگه برخی از کشور‌ها تمرکز خود را در زمینه بیمه‌های خصوصی به کار برده و بیمه‌ها هزینه‌های درمان دندان را بر عهده گرفتند.

عدم آموزش در حوزه دندان

تاجرنیا با اشاره به اینکه راه کار برای کاهش درمان هزینه‌های درمان دندان چیست گفت: در طول سال‌های گذشته و به دلیل سیاست‌های اشتباه ادوار مختلف وزارت بهداشت شاخص پوسیدگی دندان یکسان بوده است و عدم آموزش باعث کاهش میزان پوسیدگی نشده است؛ همچنین با توجه به وضعیت اقتصادی بسیاری نمی‌توانند از خدمات دندانپزشکی استفاده کنند از سوی دیگر با توجه به هزینه‌های موجود دندان پزشکان نمی‌توانند از تعرفه‌های خود را کاهش دهند.

رئیس هیئت مدیره جامعه دندانپزشکی ایران تصریح کرد: بسیاری از مواد اولیه دندانپزشکی نیز با ارز تهیه می‌شود که نرخ ارز نیز در این زمینه تاثیر گذار است، بسیاری از دندانپزشکان درحال تعطیل کردن مطب‌های خود بوده و در کلینیک‌ها به صورت درصدی فعالیت می‌کنند، زیرا مشکلات درآمدی به وجود آمده است؛ از سوی دیگر موج مهاجرت در میان دندانپزشکان در حال شکل گیری است و در یک استان کشور کانادا ۴۰۰ فقط دندان پزشک ایرانی مهاجرت کردند.

تاجرنیا گفت: سرمایه گذاری در زمینه آموزش پیشگیری پوسیدگی دندان بهداشت دهان و دندان و از سوی دیگر تشکیل یک صندوق واحد در دولت به منظور خدمات دندانپزشکی می‌تواند مشکلات را کاهش دهد؛ باید توجه داشت کاهش تعرفه گذاری خدمات دندان پزشکی می‌تواند خدمات بی کیفیت را به دنبال داشته باشد.

برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان

زهرا سید معملی مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت اظهار کرد: سلامت دهان و دندان به نوعی سر منشأ سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی ادامه داد: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستا‌ها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند؛ بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مسئله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مسئله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.
وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

پویش سلامت دهان و دندان

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام اینکه ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی، دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

لزوم آموزش مناسب در مدارس

نکته حائز اهمیت این است که قیمت خدمات دندانپزشکی در کشور ما گران است و برای دریافت این خدمات، یا مردم باید توانایی مالی مناسبی داشته باشند یا دولت باید کمک کند، اما موضوع بسیار مهم‌تر این است که باید در زمینه‌های پیشگیری اقدامات لازم صورت بگیرد، آموزش در مدارس و مراکز آموزشی می‌تواند کمک شایانی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • رفع مشکلات «ماماها» نیازمند توجه مسوولان/جذب ۱۰۰ ماما در کردستان
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • هیچ یک از قطعات راه آهن استان نباید معطل بماند
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه ها سهم دولت است