Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا؛ ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت با حضور در برنامه گفتگوی خبری، با موضوع رونمایی از پرونده الکترونیک سلامت، با اشاره به اینکه، این طرح آغاز گام دوم طرح تحول سلامت محسوب می شود، تصریح کرد: پرونده الکترونیک سلامت شامل، مجموعه ای از داده ها و اطلاعات مربوط به رخدادهای سلامت مردم از پیش از تولد تا هنگام مرگ است که در بستر الکترونیکی امن ذخیره می شود و دسترسی به آن منحصرا در اختیار و مالکیت صاحب پرونده است و اطلاعات به صورت تجمیعی دراختیار سیاستگذاران قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: در مراحل بعدی با رضایت فرد، تمام یا قسمتی از اطلاعات این پرونده می تواند در اختیار پزشکان و درمانگران با رعایت حقوق محرمانگی قرار داده شود.

معاون کل وزارت بهداشت در خصوص مهمترین کارکردهای این طرح ملی اظهار کرد: از منظر شخصی تمام وقایع طبیعی و روند بیماری های وی ثبت می شود و اگر در مراحلی اطلاعات فراموش شود یا شرح عمل نداشته باشد، در این بسته ها قابل دسترسی و تعقیب است و حتی به فرد اجازه داده می شود که اطلاعات خود را مثل ثبت فشار خون را در پرونده اش به ثبت برساند.

حریرچی عنوان کرد: سامانه های خودمراقبتی طراحی شده است که درخصوص افزایش آگاهی مردم و اصلاح سبک زندگی به صورت اطلاعات عمومی قابلیت دسترسی داشته باشند و بر اساس اطلاعات شخصی که فرد وارد سیستم کرده است، هشدار ها و دستورات لازم داده می شود.

وی با اشاره به اینکه در این طرح، نوبت گیری الکترونیک در همه بخش های مراکز درمانی دولتی ایجاد شده است، گفت: در همین نرم افزار نسخه الکترونیک پیش بینی شده است که در برخی استانها در مراکز دولتی اجرا کردیم که بر اساس آن افراد با در دست داشتن کد ملی خود می توانند به داروخانه مراجعه و داروی خود را دریافت کنند که این امر خطای دید ناشی از ناخوانا بودن برخی نسخ را کاهش می دهد.

معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: یکی از کارکردهای این طرح در بروز سیلاب های اخیر بسیار موثر بود که موجب حیرت سازمان جهانی بهداشت نیز شد که از طریق سامانه سیب به اطلاعات افراد دسترسی داشتیم که با اقدامات به موقع و حرکت جهادی کادر درمانی افرادی که دچار مشکل شده بودند را شناسایی کردیم و اقدامات لازم را انجام دادیم.

حریرچی خاطرنشان کرد: اجرای پرونده الکترونیک سلامت می تواند از بروز برخی تخلفات جلوگیری کند، به طور مثال داروهای گران قیمت قابل ردیابی هستند و در مناطق مرزی می توان عرضه دارو را کنترل کرد تا از قاچاق معکوس جلوگیری شود.

وی یکی از کارکردهای مهم این طرح را که مورد تاکید رییس جمهوری نیز بود، قواعد این سامانه ذکر کرد و گفت: با اجرای این طرح تقاضاهای القایی مثل تجویز بی مورد یا نابجای سی تی اسکن یا سونوگرافی را مطابق استاندارهای بالینی و قواعد پزشکان، شناسایی و اعلام می کند.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: شناسایی برخی آزمایشات تشخیصی مثل الکتروفورز که مانند اثر انگشت است و تغییری در طول عمر پیدا نمی کند و چنانچه چند بار تجویز شود، در پرونده الکترونیک سلامت شناسایی می شود و یا داروهایی که اجازه تجویز در خارج از بیمارستان را ندارند و ممکن است تجویز شوند را اعلام می کند که خارج از قواعد است.

حریرچی، با تاکید بر اینکه پرونده الکترونیک سلامت بسیاری از موارد را تسهیل می کند، گفت: در حال حاضر این اقدام به مثابه آغاز ریل گذاری در بخش دولتی است که سازمان نظام پزشکی با اجرایی کردن نسخه الکترونیک و امضا الکترونیک همکاری مهمی در اجرای این طرح دارد و در حال حاضر از 12 هزار داروخانه، 11 هزار داروخانه، قابلیت اجرای نسخه الکترونیک را دارند و قادرند برای داروهای گران قیمت تاییدیه بیمه را اخذ کنند.

وی افزود: با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در 98 درصد کشور مشکلی برای اجرای این طرح نداریم و برای 75 میلیون نفر پرونده الکترونیک سلامت تشکیل شده است و 71 میلیون نفر حداقل یک خدمت را دریافت کرده اند. از افرادی که صرفا به بخش خصوصی مراجعه می کنند، درخواست داریم که حداقل یکبار به بخش دولتی جهت به جریان افتادن پرونده الکترونیک سلامت مراجعه کنند.

معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: در این سامانه بخش نظرسنجی هم داریم که 20 میلیون نفر پاسخ دادند و نتایج آنها به صورت برخط در اختیار وزیر محترم بهداشت و روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور قرار می گیرد ضمن اینکه در حال حاضر هیچ  دستگاهی نداریم که تا این حد خود را در معرض نظرسنجی قرار دهد.

به گفته حریرچی، اطلاعات افرادی که تابه حال به پایگاه های سلامت مراجعه نکرده اند از طرق دیگر نظیر بسیج ملی فشار خون، ثبت می شوند یا کسانی که به بیمارستانها مراجعه می کنند را از طریق سامانه سپاس شناسایی می کنیم و تشکیل پرونده می دهیم.

وی با اشاره به اینکه، وزیر بهداشت امروز در مراسم رونمایی از این طرح ملی، رییس جمهوری را سردار سلامتی نامیدند، گفت: رییس جمهور محترم کشورمان در جلسات مختلفی که با مدیران ارشد نظام سلامت داشتند موضوع کاهش پرداختی از جیب بیماران و عدم ارجاع به خارج از بیمارستان را مورد تاکید قرار داده اند که همواره در اولویت اقدامات ما بوده و محافظت مالی از بیماران جزو اهداف ماست و پیرو تاکید امروز رییس جمهوری به صورت بنیانی تر انجام خواهد شد.

معاون کل وزارت بهداشت با یادآوری اینکه، سامانه 190 جهت ثبت تخلفات به صورت شبانه روزی در اختیار مردم عزیز است، گفت: در خصوص وضعیت دارویی کشور باید گفت که حدود 3 هزار و چند صد قلم دارو در لیست دارویی کشور موجود است. در سال گذشته با کمبود 110 قلمی دارو مواجه بودیم، اما در سال جاری، کمبودها با کاهش 80 درصدی روبرو بوده و درحال حاضر این رقم، به کمتر از 4 دهم درصد رسیده است، در حالیکه در برخی کشورها یک و نیم درصد را طبیعی تلقی می کنند.

وی در پایان در خصوص پرداخت معوقات سازمان تامین اجتماعی نیز  گفت: خوشبختانه 3 هزار میلیارد تومان از معوقات 10 هزار میلیاردی، وصول شد و طبق دستور رییس جمهوری الباقی نیز طی چند هفته آینده وصول می شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: الکترونیک بخش خصوصی مراکز درمانی وزارت بهداشت بخش دولتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۳۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی

همایون سامه یح، با بیان اینکه بی‌توجهی به مشکلات پرستاران سلامت کشور را به مخاطره می‌اندازد، گفت: طی چهار سال گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس چندین مرتبه جلسات مختلفی با مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت معیشت پرستاران و مهاجرت آن ها برگزار کرد تا بتواند این مسئله را ریشه‌ای پیگیری کند.

نماینده مردم کلیمیان در مجلس یازدهم با انتقاد از تورم حاکم در جامعه، ادامه داد: امروز تنها پرستاران و کادر درمانی گلایه مند وضعیت نامناسب حقوقی خود نیستند، شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که کارمندان، کارگران و سایر گروه‌های شغلی دیگر از کوچک شدن سفره‌های خود ناراضی هستند، امیدواریم تیم اقتصادی دولت اقدامی عاجلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور داشته باشند تا حقوق دریافتی عموم جامعه کفاف مخارج زندگی آن ها را بدهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: زمانی که حقوق کارمند یا کارگری ۱۰ میلیون تومان است و از این مبلغ حدود ۹ میلیون آن برای اجاره بهای منزل استیجاری پرداخت می‌کند، چاره‌ای جز انتخاب شغل دوم و سوم و حتی تخلف را ندارد، همه این گزینه‌ها منجر به ایجاد مشکلات متعدد در طولانی مدت خواهد شد.

نجف آبادی با ابزار امیدواری برای برداشته شدن تحریم‌ها خارجی بر علیه ملت ایران که معیشت آنان را تحت تأثیر قرار داده، گفت: بهترین راهکار کاهش مشکلات معیشتی گروه‌های مختلف شغلی افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی است که می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات عنوان شده را هم پوشانی کند.

نماینده مجلس یازدهم تاکید کرد: بر اساس نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی به خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص پرستاری، منجر به مهاجرت و یا پذیرش پرستاران ما می‌شود که آنان با مهاجرت می‌توانند امکانات و درآمد بسیار بهتری برای خود رقم بزنند.

وی در خصوص تحلیل کمبود پرستار با توجه به روند فعلی در کشور، گفت: در واقع ما چندین مرتبه به سازمان نظام پرستاری مراجعه کرده و در مورد کمبود پرستار نسبت نیاز کشور و سوءاستفاده از پرستاران در بخش خصوصی به دلیل پایین بودن حقوق آن ها تذکر داده‌ایم؛ امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند.

این نماینده مجلس با انتقاد از افزایش پرستاران بیکار در جامعه، یادآور شد: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با تاکید بر نبود بودجه برای افزایش حقوق پرستاران، اظهار داشت: دولت، مجلس و نظام پرستاری بر این عقیده هستند که باید حقوق پرستاران افزایش یابد اما زمانی که توان دولت در این حد است چه انتظاری می‌توان داشت.

نجف آبادی در پایان با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • هدفگذاری تامین اجتماعی برای ارتقاء سلامت و رضایتمندی کارگران
  • کلاس اولی‌ها برای سنجش سلامت ثبت نام کنند/آخرین مهلت آخراردیبهشت
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • جمع‌آوری نمای کامپوزیت برخی از بیمارستان‌های تهران به دلیل ناایمن‌بودن
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه ها سهم دولت است؟
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه ها سهم دولت است